Van opdracht naar uitvoering.

Van wens naar ontwerp

Tijdens het eerste vrijblijvende gesprek vertel je Jan wat je wensen zijn. Samen sparren jullie over wat mogelijk is en wat er binnen je budget zou passen. Naar aanleiding van dit gesprek besluit je of je met Jan in zee wil gaan. Als de opdracht een feit is dan maakt Jan schetsen op papier en eventueel ook digitaal. Aan de hand daarvan maakt hij jou zijn plannen duidelijk tijdens een presentatie. Jullie praten over het ontwerp. Je vertelt wat er okee aan is en wat er volgens jou anders zou moeten. In een volgende schetsronde voert Jan de aanpassingen door.

Uitvoering

Pas als je helemaal tevreden bent en je goedkeuring hebt verleend start de volgende fase van het proces, de uitvoering. Dan zijn er twee mogelijkheden: Jan zoekt de meest geschikte partij(en) om het werk aan uit te besteden. Hij vraagt offertes aan en voert de supervisie over t werk. Of Jan maakt (een deel) van het werk zelf, in eigen atelier.

En soms is ontwerpen en uitvoeren een gelijktijdig proces, waarbij het ontwerp vormt tijdens de uitvoering. Het spreekt vanzelf dat je dan door Jan op de hoogte gehouden wordt van de staat van het werk en van de ontwerpbeslissingen die hij gaandeweg neemt. En als je in de buurt bent ben je uiteraard van harte welkom om tussendoor te komen kijken.