Herinrichting kantoren WTM Engineers Berlijn

Voor de reorganisatie van de kantoorruimtes van WTM-Berlin hebben Karine Stigt en Jan Stigt een inventarisatie gemaakt. Zij voerden ook gesprekken met werknemers om zo een gedegen inzicht te krijgen in de behoeftes en wensen van het personeel omtrent hun werkplek. Op basis daarvan zijn verschillende mogelijkheden uitgewerkt en in samenwerking met de opdrachtgever verfijnd.

Opdrachtgever: WTM Berlin
Reorganisatie en verbouwing van kantoorruimten voor 32 medewerkers
Omvang: 560 m2
Ontwerp: 2019-2020

Grote en efficiënte voorraadkast bij de entree
Voorraadkast gezien vanuit het trefpunt

De bezoeker komt binnen in een entree met een frisse vormgeving en kan zich melden bij de ontvangstbalie van het vernieuwde secretariaat. Dat heeft een representatieve uitstraling en is op maat van het personeel gesneden met praktische bergruimten. Bij binnenkomst valt ook het trefpunt voor de medewerkers op. Dit is aantrekkelijk gemaakt door de plaatsing van een waterkoeler en een meubel met een uitnodigende uitstalling van fruit. Een grote en efficiënte kast is de centrale opbergplek voor de voorraad kantoorartikelen, die daarmee direct toegankelijk is voor al het personeel.

Ontvangstbalie met glazen scheidingswand
Volop kastruimte voor baliemedewerkers

De grootste wens die naar voren kwam was meer rust en meer ordelijkheid in alle ruimtes. Daarom is er gekozen voor een drastische herindeling van de werkplekken. Er zijn kasten toegevoegd die de ruimte structuur en ritme geven. Deze schermen de werkplekken iets af en bieden elke werknemer plaats voor zijn/haar projecten en persoonlijke zaken. Zo blijven de tafels opgeruimd.

De akoestiek is enorm verbeterd door de toevoeging van vrij in de lucht zwevende akoestische elementen. Ook aan het lichtplan is veel aandacht besteed.  Per werkplek kan het licht geregeld worden met een dimbare staande lamp. De hele ruimte wordt verder gelijkmatig uitgelicht door hangende schijven met ‘up-and-down-LEDs’.

Overzichtelijke en ruim bemeten aparte opslagruimtes zorgen ervoor dat er in de kantoorruimten geen overbodige spullen rondzwerven. Het kantoor biedt daardoor een opgeruimde indruk.

De bestaande theekeuken is opengebroken en samengetrokken met de gang. De attractieve ruimte die hierdoor is ontstaan biedt de mogelijkheid om te ontmoeten.

Fruit en waterkoeler in het trefpunt
Zichtlijn vanuit de gang naar het trefpunt

Nieuwe kantine met custom made (klap)tafels in het souterrain